De bloemenschilderij

Traditioneel en oer-Hollands fotografisch bloemenschilderij

Sinds 2012 richt Sander zich helemaal aan het vernieuwen van het traditionele en oer-Hollandse genre van het schilderen van bloemenschilderij door middel van het medium digitale fotografie. Met de fotografische bloemenschilderijen wil Sander de tijdloze flora en fauna toevoegen aan het dagelijks leven.

Sander zei “Ik denk dat mijn fotografische bloemenkunstwerken de schoonheid en bewondering wekken van de pracht en praal van de natuur” in elk kunstwerk vind je dan ook deze schoonheid terug. Niet alleen de bloemen die de sfeer maken maar ook de kleinste details van fauna zoals insecten en vlinders.

De grootste inspiratiebron is toch echt de prachtige bloemenschilderijen van de zeventiende-eeuwse bloemstilleven kunstenaars. De bloemenschilderijen van Sander van Laar roepen veelal de Nederlandse Gouden Eeuw op in mijn beleving en zou graag een werk van hem aan de wand willen hebben. 

Mirjam Bouters (45) 

 

Ze kocht laatst het bloemstilleven ” Dutch Love 
van de open edities.

Fotografisch bloemenschilderij van Sander van Laar by Vtwonen verliefd op je huis

27-Februari 2021 Was Sander zijn bloemenschilderij “Royal Flora” op televisie op SBS6 bij VTWonen Verliefd op je huis. Een Prachtige bloemenkunstwerk van de nieuwe meester van de bloemenkunst Sander van Laar. Royal Flora is rijk aan de prachtige bloemen en Porseleinen Delfts blauwe vaas uit Nederland. Fauna van vlinder en een bij die op een blad zijn nectar drinkt.

Royal Flora was te zien in het prachtige huis bij Duncan en Kemira in Oisterwijk. Hun woning werd omgetoverd door styliste Eva en werd gepresenteerd door Kees Tol.

Een mix van industrieel, bohemian en zachte materialen. 

Deze wanddecoratie ook aan uw muur?  Royal Flora 
Wilt u meer weten over dit kunstwerk aan uw muur kijk dan eens naar de pagina “Open editions”

Gezien op TV VTwonen verliefd op je huis? dit is het werk van Sander van Laar
Royal Flora Bloemenschilderij

Het geheim van de nieuwe meester

Geschiedenis van het geheim van de meester 

Een stukje geschiedenis van het geheim van de meester Sander van Laar. Hij is vooral bekend om zijn bloemstillevens. Mijn passie voor flora en fauna is aangewakkerd door zijn verleden op de Botanische school in Ede. Waar hij graag als bloemist wilde gaan studeren maar vond het een beroep voor de dames. Hij wilde iets creatiefs doen en had zich  later gestort op de grafische sector en vervolgens als vakfotograaf afgestudeerd. Maar de Flora en Fauna passie bleef gelukig bestaan. Hij fotografeerd de bloemen zo levensecht en gedetailleerd dat sommige mensen denken dat het een bloemenschilderij is die geschilderd is met penseel. Maar met de moderne techniek van de 21e eeuw en het oog voor detail maakt hij de mooiste kleur combinaties en composities in zijn bloemenkunsten. 

In 2016 won Sander ook de Grote Paul huff prijs als de grote digitale meester. Inmiddels 2021 pronkt Sander zijn in diverse galeries in Nederland en Belgie. Hebben mensen al zijn bloemenkunstwerken over de hele wereld gekocht. Amerika, Indonesie, Spanje en Duitsland. 

Was zijn werk te bewonderen op televisie maar het echt geheim van de nieuwe meester zal hij nooit zomaar prijs geven.

Royal Twin bloemstilleven
Royal Twin bloemstilleven