Blognieuws: Kunstroute | Veiling | wenskaarten 

Review geschreven door: Sander van Laar
Geschreven op 19-09-2021

Kunstroute Veenendaal 2021 + veiling voor goed doel

ook dit jaar doe ik weer mee aan de kunstroute van Veenendaal. 2-3 oktober zal ik samen met andere kunstenaars te zien zijn in het gebouw op de ronde erf 6 in Veenendaal van 11:00 tot 17:00 bent u van harte welkom om mijn bloemstillevens te bewonderen. Ook zal mijn werk “Royal Freedom” te zien zijn voor het goede doel Ruby Rose in Downtown Veenendaal. en kunt u misschien al een bod doen of eventueel u inschrijven voor de veiling van 7 oktober 2021.

___


Veiling op 7 oktober 2021 Kom kijken en bied mee!

ROYAL FREEDOM is door mij gemaakt en mede mogelijk gemaakt door @werkaandemuur

We hebben het laten drukken op dibond met 3mm plexiglas ervoor. Het fotografisch bloemenschilderij is 70x95cm en voorzien van een ophangsysteem.

Het bloemstilleven wordt samen met 25 andere kunstwerken
vanaf zaterdag 2 oktober (tijdens kunstroute Veenendaal) geëxposeerd in DownTown Veenendaal en op 7 oktober 19:30u worden al deze kunstwerken geveild en de volledige opbrengst gaat naar een mooi goed doel:

Kankerstichting van Rubyandrose  en Soroptimistclub veenendaal-rhenen

De veiling begint om 

19:30 in DownTown Veenendaal 

12,50 entre + 2 drankjes en hapjes rest van het geld gaat naar goede doel

Tickets zijn te verkrijgen bij kunstveilingveenendaal

____

Ik ben ervan overtuigd dat het een knal feest gaat worden en dat er hopelijk heel veel geld word opgehaald voor het goede doel

Tot dan

Groetjes Sander van Laar

Kunstveiling
Kunstveiling Veenendaal

Vanaf 2 oktober 2021

Eindelijk weer een mooie stap aan het zetten in mijn wereld van de bloemstillevens  namelijk vanaf 2 oktober zal ik ook wenskaarten gaan verkopen op mijn website! De wenskaarten worden gedrukt op 260grams papier en zijn zowel los verkrijgbaar als in een set van acht verschillende in een serie.  de lancering van mijn nieuwe pagina zal zijn op 2 oktober om 12:00 tijdens de kunstroute van Veenendaal.

 
 
Royal Respect II
Wenskaarten

Review geschreven door: Sander van Laar
Geschreven op 16-05-2021

Ode aan Balthasar van der Ast
Traditioneel en oer-Hollands fotografisch bloemenschilderij van Sander van Laar

De oude meester van de bloemstillevens en fruitstilleven. geboren in Middelburg 1593 en overleden op 7 maart 1657.

Leven:

Balthasar van der Ast was een zoon van een rijke Middelburgse koopman die in 1609 vroegtijdig overleed. Balthasar trok in bij zijn zus Maria en studeerde bij zijn zwager Ambrosius Bosschaert in Middelburg, wiens kinderen Abraham en Ambrosius jr. hij later zou opvoeden. Hij verhuisde met zijn zus en zwager in 1615 naar Bergen op Zoom. Enkele jaren later verhuisde hij naar Utrecht. Daar wordt hij in 1619 vermeld lid van het Sint-Lucasgilde. Hij raakte nauw bevriend met Roelant Savery, met wie hij een interesse in bloemen en dieren deelde. In 1632 verhuisde hij naar Delft, waar hij Margrieta Jans van Buijeren trouwde en waar hij de rest van zijn leven doorbracht.

Werk:
Van der Ast schilderde zeer verfijnde stillevens van fruit en bloemen in de trant van Bosschaert. Zijn composities en zijn kleurgebruik zijn zeer afgewogen. Geleidelijk werden zijn werken groter en complexer, tot hij later in zijn lange loopbaan pronkstillevens in de trant van Jan Davidsz. de Heem schilderde.

Bron wikipedia en RIjksmuseum Amsterdam
 

Het bloemenstilleven die ik heb uitgelicht  vaas en prachtige insecten en schelpen heb ik mogen namaken in mijn stijl van bloemstillevenkunst. Een kleine sprinkhaan en prachtige schelpen en vlinders

Bloemstilleven Balthasar van der Ast Sander van Laar
Ode aan Baltazar van der Ast door Sander van Laar
Translate »
Bedankt dat je op mijn website was.

Wil je wel op hoogte blijven?

nee, bedankt